divendres, 9 de març del 2018

SORTIDA AL TEATRE 3r I 4t D'ESO



HISTÒRIES SENSE FRONTERES

El passat 30 de gener la classe de 4rt d’ESO, juntament amb els de 3r d’ESO, vam anar al teatre de la Vila a veure l’obra “Històries sense fronteres”. 
L’obra va començar diferent a les que estem acostumats a veure. Els actors, que es van presentar des d’un principi, no representaven cap personatge fictici de cap història irreal, sinó que es posaven a la pell d’altres persones, per explicar-nos experiències viscudes i els seus sentiments i opinions davant unes circumstancies concretes.
”Històries sense fronteres” ens explica un tema molt actual: els refugiats a conseqüència de les guerres. Quatre metges, que formen part de la ONG Metges Sense Fronteres, estan a una vall d’Àfrica, i mentre preparen el viatge de tornada a casa, comencen a explicar diferents situacions en les que es van trobar mentre estaven de voluntaris, i totes aquelles experiències viscudes. Ens expliquen que van trobar casos molt diversos, de gran preocupació i molt impactants. Des de dones embarassades que volien però no les deixaven avortar després d’haver sigut violades, fins a nadons que van sobreviure al naixement miraculosament. Totes elles difícils de creure per lo inhumà que sembla, però que a molts pobles subdesenvolupats o en guerra succeeix.
Com ja ens van explicar al teatre, aquesta obra sobre fets dramàtics, que va ser preparada per la ONG Metges Sense Fronteres, té com a finalitat sensibilitzar els espectadors. Tot i que és molt dura, també és necessària. Totes les vivències que s’expliquen són reals, viscudes pels cooperants durant les missions d’acció humanitària.
Tot i que ja érem conscients de que això passava i afectava a molta gent innocent i poc privilegiada, la forma en que se’ns ha transmès aquest missatge, ha aconseguit conscienciar-nos i arribar més endins. El fet de saber que eren experiències explicades en primera persona, et fa sentir més proper al problema i t’acosta a la realitat d’aquestes persones.
Aquesta obra ens va impactar molt  i a la vegada ens va commoure. Va ser una manera diferent d’aprendre i saber una mica més sobre la societat en la que vivim, de forma entretinguda i amena. 

Laura Costajussà
Mariona Colomer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada